بسمه تعالی
زیبایی اخلاقی با نگاه درس ها و عبرت ها
تواضع زینت ورزشکاران
· امام صادق(ع) فرمودند: متواضعان چهار نشانه دارند:
وَلَا تُصَعِّرْ خَدَّكَ لِلنَّاسِ وَلَا تَمْشِ فِي الْأَرْضِ مَرَحًا: نسبت به مردم سرکش مباش و روی زمین با تکبر را ه مرو
از سخنان گهر بار امام صادق و بزرگان اهل معرفت نتیجه می گیریم که تواضع و فروتنی لباس زیبایی است که از بازار انسانیت باید خرید و این لباس بر قامت رعنای کسانی راست آید که کلاس فضیلت را دیده باشند. انسان وقتی مزیّن به زینت تواضع و فروتنی می شود، قیمت واقعی پیدا می کند.
تربیت بدنی از دیدگاه اسلام
نوعی تربیت است که جسم را بهانه قرار می دهد تا انسان از طریق فعالیت های حرکتی و جسمانی، خود را به غایت و انتها که همان انسان کامل شدن است برساند. روح و یا جسم ناسالم هیچگاه در فضای معنوی قادر به اوج گرفتن نمی باشد.
پهلوانی
از دیدگاه و آموزه های دینی متوجه خواهیم شد که پهلوانی یک انتخاب معنوی است؛ چند بعدی و ماندنی. هر چیزی در دنیا معنوی شد، ماندگار است.
کسی را که حسن عمل بیشتر به درگاه حق، منزلت بیشتر
هنرجو واقعی کیست؟
مقام استاد
حق استاد نکو دانستن حیف استاد به من یاد نداد
"من علّمني حرفاً فقد صيّرني عبداً" هرکس به من کلمه ایی بیاموزد مرا بنده خود ساخته است
با این نظریه عالی است که استادان و مربیان دانشی و ورزشی جسم و روح، در صف انبیاء الهی قرار می گیرند. اساس دین مبین اسلام بر اصل تزکیه بنا شده است. تقدم تزکیه بر تعلم نقش بنیادی استادان و مریان ورزشی را هرچه چشمگیر تر جلوه گر می سازد.
استادان به هنرآموزان می آموزند که محبت اولین و آخرین درس مکتب توحید است. ما هنرآموزان باید آموخته باشیم چگونه به استاد احترام بگذاریم.
بزرگی می گفت: وقتی به ستاره ها نگاه می کنی، آسمان را فراموش نکن.
اهل معرفت می گویند: زمستان را هرگز دشنام ندهید، می دانید چرا؟ چون بهار هر چه دارد از زمستان است؛ پس باید برای کسوت احترام قائل بود.
در پایان حکیم فردوسی می فرماید: گرامی دارید پیران کهن را
و سعدی شیرین سخن که می فرماید:
چو خواهی که نامت بود جاودان مکن نام نیک بزرگان نهان
بزرگش نخوانند اهل خرد که نام بزرگان به زشتی برد
با سپاس |
داود میقانی |
93/03/10 |
مقاله فوق را میتوانید از لینک زیر دانلود نمایید: